Europa • Kulturresa, Rundresa

Skottland med Tattoo

3 aug – 10 aug 2021

Skottland passar perfekt för en rundresa!

Vidsträckta hedar, kristallklara sjöar och spännande historia. Högländerna bjuder på storslagna vyer och huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur och Military Tattoo på vår specialavgång. Däremellan väntar Glasgow, Loch Lomond & Loch Ness, Aberdeen och mycket mer. Allt på en och samma resa!

"edinburgh"

Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Glasgow hägrar

Flyg till Edinburgh – Glasgow: Efter några timmar i luften landar vi utanför Edinburgh. Här väntar vår guide och transferbuss som tar oss till Skottlands andra stad, Glasgow, ca 7 mil. Vi checkar in på Holiday Inn Express Hotel City Centre Riverside och förväntansfulla inför det stundande äventyret äter vi en första gemensam middag.

Dag 2, onsdag: St Andrews på vägen
Glasgow – Edinburgh: Efter en liten rundtur i Glasgow sätter vi kurs mot högländerna och styr norrut mot Aberdeen. Vi gör ett besök i St Andrews, bekant världen över för sin betydelse inom golfen. Färden fortsätter genom grevskapet Fife norrut mot Dundee. Väl i Aberdeen passar vi på att göra en kortare rundtur vid ankomst innan vi checkar in på Holiday Inn Express Hotel City Centre som serverar middag, ca 25 mil.

Dag 3, torsdag: Aberdeen nästa
Aberdeen – Nethy Bridge: Vi åker norrut mot kusten och når Portsoy som är berömd för sin glass. I kustorten Cullen bjuds vi en fantastisk vy över Cullen Bay och vid klart väder kan vi kanske se hur delfinerna leker i vattnet. På vägen från Moraykusten passerar vi genom whiskybyarna Craigellachie, Aberlour och Ballindalock. Vattnet från floden Spey spelar stor roll för områdets whiskyframställning. Vårt mål för dagen är Nethy Bridge och Nethybridge Hotel som dukar för middag, ca 18 mil.

whiskey

Dag 4, fredag: Inverness & Loch Ness på väg mot Fort William
Nethy Bridge – Fort William: Vi vaknar upp i nationalparken Cairngorms, redo för nya äventyr. En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden mot höglandets okrönta huvudstad Inverness, vackert belägen vid floden Ness. Staden lockar bland annat med goda shoppingmöjligheter och vi får möjlighet till egna upptäcktsfärder innan vi reser längre in i det skotska landskapet och fortsätter att njuta av traktens mystik och de bedövande vackra vyerna. Det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna är allas vår föreställning om Skottland. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Framåt kvällen checkar vi in på Ben Nevis Hotel strax utanför Fort William, ca 16 mil.

Dag 5, lördag: Isle of Skye
Fort William: Idag åker vi till den mytomspunna ön Isle of Skye, störst av de Inre ¬Hebriderna och som fått sitt namn från vikingarnas ord för moln. Här möts vi av ett mjukt ljus och en mättad färgskala blandat med vyer, vattenfall och berg som mejslats fram genom århundradenas kontinentaldrift och glaciärernas tyngd. Ön har starka traditioner och en blomstrande gaelisk kultur.

Dag 6, söndag: Glen Coe & Loch Lomond
Fort William – Edinburgh: Vi färdas genom storslagna Glen Coe, tårarnas dal, känd för sin romantiska natur och dramatiska historia. Resan fortsätter söderut och vi bjuds på fantastiska naturscenerier då vi färdas längs med mångomsjungna Loch Lomond, Storbritanniens största sjö, och vi imponeras av de vackra omgivningarna. I dag når vi det skotska höglandet och genom guidens inspirerande berättelser får vi inblick i såväl dramatiska klanfejder som kiltens och säckpipans historia. Framåt eftermiddagen anländer vi till Edinburgh och tar in på Point A Hotel Haymarket, ca 25 mil. Kvällen begivenhet är en äkta skotsk afton, en storslagen upplevelse då vår guide tar oss med på en afton där vi bjuds det bästa Skottland har att erbjuda med sång, musik, säckpipor och haggis.

Dag 7, måndag: Huvudstaden Edinburgh
Edinburgh: Följ med på vår innehållsrika stadsrundtur där vår guide visar det bästa som staden har att erbjuda. Vi åker genom den georgianska stadsdelen New Town och upplever de trånga gränderna i gamla Old Town. På eftermiddagen kan vi utforska staden på egen hand, kanske lockar någon av alla butiker på populära Princes Street eller kanske ett besök på Scotch Whisky Experience? Idag väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Dag 8, tisdag: Bye Bye Scotland
Flyg från Edinburgh: Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen men först har vi ytterligare lite tid på egen hand i Edinburgh. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.


Utflykter som ingår i priset

Stadsrundtur i Glasgow
Skottlands största stad har mycket att erbjuda besökaren. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Följ med vår guide genom en stad fylld av sägner och berättelser från flydda tider!

Isle of Skye
Vi beger oss mot västkusten för att uppleva en av resans höjdpunkter, Isle of Skye. Detta är den största och nordligaste av öarna i de Inre Hebriderna och anses som den vackraste av dem. Här väntar oss storslagen natur, små hamnar, ensliga slott och genuina byar. Överallt är den gaeliska ¬kulturen närvarande och levande. Ön har fått sitt namn efter vikingarnas ord för moln. Norska vikingar erövrade Hebriderna under 800-talet och styrde därefter öarna under 400 år. Även om de sedan formellt lydde under Skottland styrdes de i ett par århundraden av klanen McDonald med säte just på Isle of Skye.

skottland

Universitetsstaden St Andrews
Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling.

Skotsk afton
Vi inleder vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.

Stadsrundtur i Edinburgh
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!


skottland

PRIS & RESEVILLKOR

Pris: 16995:- del i dubbelrum

I priset ingår

 • • Flygresa till Edinburgh t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • 6 middagar varav en under utflykt. (ingen middag sista kvällen)
  • Samtliga utflykter
  • Biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo

 

 • Enkelrumstillägg: 2 995:-
 • Avbeställningsskydd: 6% av resans pris

Resevillkor: Scandoramas

Bra att veta

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Vi reserverar oss för tryckfel samt ändringar som ligger utom vår kontroll

 

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning.

 • 011-200 390
 • Privat: semester@ntmtravel.se
 • Företag: affarsresor@ntmtravel.se
Öppettider & hitta till oss