Europa • Kulturresa, Naturupplevelser, Rundresa

Sorrentohalvön med Pompeji och Capri

10 okt – 17 okt 2021

Syditalien när det är som bäst. Strosa genom smala gränder, bland butiker, barer och restauranger. Ät nyfångad fisk ackompanjerad av goda viner. Sorrentohalvön är känd för sin skönhet och den hänförande utsikten när de branta bergen reser sig över det klarblå havet. Innan resan är slut har vi dessutom lagt både paradisön Capri och antikens Rom i bagaget!

Grundinformation

Avresa 10-17 oktober 2021
Längd: 8 dagar
Arrangör: Scandorama
Flygbolag: SAS
Utresa: Arlanda-Rom 06.10-09:20
Hemresa: Rom-Arlanda 10:20-13:30


PROGRAM

Dag 1 Transfer till Arlanda där flyget tar oss till Rom.

Väl på plats bär det av mot  hotellet  PineWood i Rom. Här väntar vår reseledare på att hälsa oss välkomna till Italien. Under kvällen samlas vi för en gemensam middag på vårt hotell. Ca 3 mil

DAG 2, MÅNDAG: ROM – POMPEJI – SORRENTO
Dagen börjar med en god frukost innan det blir dags för oss att resa vidare. Det mjukt böljande landskapet i regionen Lazio är som hämtat som ur en saga och vår väg kantas av stolta cypresser och uråldriga olivlundar. Så småningom anländer vi till regionen Kampanien, medan Neapelbukten breder ut sig i alla tänkbara blågröna nyanser. På vägen stannar vi till vid ett av Italiens populäraste besöksmål, den antika ruinstaden Pompeji. Under eftermiddagen kommer vi fram till Meta di Sorrento, alldeles utanför Sorrento, och här tar vi in på charmiga Hotel Panorama Palace. Ca 27 mil

Utflykt som ingår:
Vi låter historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om historien under vår guidade rundtur.

DAG 3, OM HIMLEN HADE  EN KUST 
Sorrentohalvön: Kustremsan är vackert belägen längs en bergsplatå med branta stup ner mot Neapelbukten och hisnande vyer i ett underbart medelhavsklimat. Missa inte turen längs den bedårande Amalfikusten, av många ansedd som Europas vackraste kuststräcka. Öppna dina sinnen på vid gavel för citrusdoftande kullar, dramatiska klippor, azurblått hav, slingrande gränder som badar i sol och fiskmarknader av sällan skådat slag. Inte så konstigt att Sorrentohalvön sedan länge varit så välbesökt av kända författare, kungligheter och andra celebriteter.

DAG 4,  SORRENTO – CAPRI
I dag ska vi bege oss till Axel Munthes ö Capri med sitt dramatiska landskap och oöverträffade stämning av romantik. Från Sorrentos hamn bär det av med båt till Marina Grande på Capri. Härifrån tar vi oss i minibussar till anrika Hotel San Michele eller alternativt hotell i Anacapri där vår värdfamilj väntar med middagen. Ca 2 mil

DAG 5,  CAPRI
”Det var på Capri vi mötte varandra”. Vilken lycka att ha en hel dag på drömmarnas ö framför oss! Vi bor i högt belägna orten Anacapri i närheten av den svenska livläkarens berömda drömvilla. Här uppifrån är utsikten över Neapelbukten och bort mot Vesuvius hänförande. I utflyktsprogrammet hittar vi givetvis ett besök på Villa San Michele och vi passar även på att åka en båttur förbi de mycket speciella Faraglioniklipporna. De flesta turister kommer enbart på dagsbesök till Capri, så framåt kvällen har vi nästan ön för oss själva. Att kalla stämningen för magisk är ingen överdrift. Här skapas minnesbilder som vi för alltid kommer att gömma i våra hjärtan.

DAG 6,  CAPRI – ROM
Capri – Rom: När morgonmåltiden är avslutad korsar vi Neapelbukten och går i land i Kampaniens huvudort Neapel, Italiens tredje största stad. Härifrån beger vi oss norröver till den eviga staden Rom. Under eftermiddagen anländer vi till den italienska huvudstaden och checkar in på Hotel Archimede, ca 27 mil. Under aftonen kan du följa med på kvällsutflykten Roma bella notte och få en försmak av den vackert kvällsupplysta huvudstaden, där vidunderliga sevärdheter avlöser varandra, och avsluta med italienska njutningar på en klassisk trattoria.

DAG 7, KÄNN ANTIKENS VINDSLAG
Rom: Med en förbluffande mångfald från antikens dagar till dagens moderna livsstil har den vitala världsstaden Rom något för alla! Ett eldorado av historiska platser på de sju kullarna väntar på att upptäckas. Gladiatorernas Colosseum, Forum Romanum, katolicismens högborg Vatikanstaten och Peterskyrkan är bara ett axplock av det som hägrar. Detta varvas på bästa sätt med världens godaste glass eller shopping i världsklass. Det italienska köket och vinet sätter guldkant på kvällsäventyren.

DAG 8, ROM – STOCKHOLM
Flyg från Rom: Med sinnena fulla av intryck från både Sorrentohalvön, Capri och den eviga världsstaden Rom är det dags att säga Arrivederci Roma och ta flyget hem igen. Kastade du ett mynt i Fontana di Trevi kommer du säkert tillbaka.


Utflykter som ingår i priset

Pompeji
Vi låter historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om historien under vår guidade rundtur.

AMALFIKUSTEN, (heldag)
Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sjuhundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragits hit. Till skillnad mot andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration. Vi besöker Positano med sina färgglada byggnader övervuxna av bougainvillea och blåregn. Staden Amalfi, som har fått ge namn till hela kuststräckan, var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Njut av både den hänförande utsikten och alla vackert färgade hus som klänger sig fast på bergväggarna.

VILLA SAN MICHELE OCH ANACAPRI, (halvdag)
Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. I dag väntar en spännande upptäcktsfärd på en ö som tagen ur en saga. Vi besöker Axel Munthes hus, Villa San Michele. Här förverkligade den svenska hovläkaren sina drömmar om Italien. Vår reseledare tar också med oss på en promenad genom bykärnan i Capris högst belägna ort, Anacapri. Den som vågar hoppar på linbanan upp till toppen Monte Solaro, där vi från 589 meters höjd har en slående utsikt över hela ön, Neapelbukten och ända bort mot Amalfikusten.

 FARAGLIONI KLIPPORNA
Med minibussar anpassade för de smala slingrande vägarna tar vi oss sedan ner till Capris hamn, där en båt väntar på att ta oss runt öns östra udde, mot de berömda Faraglioniklipporna. En skönhetsupplevelse av sällan skådat slag!

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.

Stadsrundtur i Rom
Vi gör en innehållsrik och omfattande stadsrundtur och ser klassiska sevärdheter som Piazza Navona, Pantheon och Spanska trappan. Vi passerar även änglaborgen Castel Sant Angelo. Vår kunniga guide bjuder på flera intressanta berättelser under turen. Kasta ett litet mynt i Fontana di Trevi där Anita Ekberg placerade den svenska synden på världskartan och du är säker på att komma tillbaka till Rom! La dolce vita! Utflykten genomförs mestadels till fots.

Vatikanstaten & avslutningsmiddag
I kväll besöker vi Vatikanstaten, världens minsta stat som ståtar med världens största kyrkobyggnad; Peterskyrkan. En pampig och påkostad helgedom med en imponerande historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska kyrkobyggnaden innan vi går till bords på en trevlig restaurang i närheten. Efter god mat och vin återvänder vi till Petersplatsen och imponeras när mörkret sänker sig över Peterskyrkan och Rom. En utmärkt sista kväll i Italien!

 

 


PRIS OCH RESEVILLKOR

Pris per person i dubbelrum: 15990:-

I priset ingår:

 • Transfer från Linköping/Norrköping t/r
  • Flygresa till Rom t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • 7 middagar varav 2 under utflykter
  • Samtliga utflykter

Enkelrumstillägg: 1995:-

Avbeställningsskydd: med ERV 6%

ÖVRIGT
Turistskatt i Italien. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa.

Anmälningsavgift: 1500:– betalas inom en vecka efter bokning

Slutbetalning: 45 dagar innan avresa

Resevillkor: Scandoramas se här

Med reservation för ev tryckfel och ev ändringar som är utanför vår kontroll.

Fler av våra paketresor

No items found

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning.

 • 011-200 390
 • Privat: semester@ntmtravel.se
 • Företag: affarsresor@ntmtravel.se
Öppettider & hitta till oss